Vacature horecamedewerkers

Wij zijn regelmatig op zoek naar leuke, nieuwe collega’s! Dit kan variëren van een flexibel aantal uren van 8 tot 32 uur per week.

Je zult bij ons zowel in de bediening goed voor onze gasten zorgen, als in de keuken heerlijke broodjes, soepen en taarten maken. Er zijn ook mogelijkheden om in de toekomst verantwoordelijk te zijn voor de begeleiding van de stagiaires en voor het aansturen van de rest van het team.

We zoeken iemand die:
– affiniteit heeft met het werken met mensen met een (verstandelijke) beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt
– ervaring heeft in de bediening; in de keuken is een pre maar zeker geen must!
– goed zelfstandig kan werken, overzicht kan houden en (in potentie) leidinggevende capaciteiten heeft. Ervaring in leidinggeven is een pre maar geen must
– flexibel inzetbaar is, zowel doordeweeks als in het weekend
– enthousiast is en houdt van aanpakken
– tussen de 18 en 35 jaar is

Herken jij jezelf hierin? Stuur dan snel je motivatie en CV naar info@borboleta-nijmegen.nl en wie weet zien we je snel!  

Vacature horecamedewerkers met een (verstandelijke) beperking

Ben of ken jij iemand met een (verstandelijke) beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt en lijkt het jou/diegene leuk om alle fijne kneepjes uit de horeca te leren? Bij Borboleta zijn we regelmatig op zoek naar enthousiaste medewerkers die zich bij ons verder willen ontwikkelen. Wij bieden zowel stage- als werkervaringsplekken aan in de bediening en de keuken.

De volgende kwaliteiten zijn van belang:

  • Passie voor horeca
  • Liefde voor mensen bedienen (bediening) of gerechten bereiden (keuken)
  • Enthousiast en leergierig

Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die in aanmerking komt hiervoor? Neem dan contact met ons op
via info@borboleta-nijmegen.nl

Voor het aannemen van het personeel met een (verstandelijke) beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt wordt een gesprek gevoerd met de toekomstige werknemer en een ouder/begeleider.

In overleg met ouders en/of begeleiding kijken we naar de mogelijkheden. Hierbij staan de ‘wensen’ van de werknemers zelf uiteraard centraal. De begeleidingsbehoefte wordt van tevoren zo goed mogelijk ingeschat.